Partille pasaulio rankinio taurė yra didžiausias tarptautinis jaunimo rankinio turnyras, vykstantis lauko aikštelėse ir reguliariai organizuojamas nuo 1970 m.
Šių metų rankinio turnyras vyko Švedijoje, Geteborgo mieste liepos 1–6 dienomis.
53-iame tarptautiniame rankinio turnyre „Partille World Cup 2024“ dalyvavo 1306 komandos iš 38 valstybių. Pagal gimimo metus vaikinai ir merginos buvo suskirstyti į vienuolika amžiaus grupių – jauniausi 8 metų , vyriausi – 21 metų amžiaus.
Utenos daugiafunkcio sporto centro (Utenos DSC) auklėtiniai dalyvavo 2009 m. gimimo vaikinų amžiaus grupėje, sportininkų treneris Gediminas Paukštė. Šioje amžiaus grupėje turnyre dalyvavo 87 komandos iš 16 valstybių. Jos buvo suskirstytos į keturiolika grupių. Utenos DSC rankininkai grupės varžybose žaidė su trimis švedų, viena Danijos, Norvegijos, Islandijos komandomis.
Utenos komanda grupės varžybose iškovojo 2 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus. Grupėje užimta ketvirta vieta. Dėl B taurės, Utenos DSC komanda 1/16 atkrentamosiose varžybose susitiko su Švedijos „Onnereds“ HK 1 komanda, ir varžybas laimėjo rezultatu 18:17, 1/8 varžybų etape susitiko su Švedijos RP IF „Linkoping“ komanda, ir varžybas laimėjo rezultatu 13:12, 1/4 varžybų etape susitiko su Suomijos IF „Helsinge Atlas „komanda, varžybas rezultatu 15:19 laimėjo Suomijos komanda.

Utenos DSC rankinio treneris
Gediminas Paukštė

Skip to content