Praėjusios savaitės penktadienį, birželio 14 d., Utenos daugiafunkcio sporto centro (Utenos DSC) darbuotojai pakėlė sparnus bendrai išvykai, kurios metu aplankė dvi įspūdingas vietas: Panemunės pilį ir Raudondvario dvarą. Išvyka ne tik leido darbuotojams susipažinti su turtinga Lietuvos istorija ir kultūra, bet ir sustiprinti komandinį ryšį bei pasimėgauti gražia gamta.
Pirmoji išvykos stotelė buvo Panemunės (dar vadinama Vytėnų arba Gelgaudų) pilis – XVI a. renesanso architektūros paminklas, įsikūręs vaizdingoje Nemuno pakrantėje. Pilies gidė supažindino darbuotojus su pilies istorija, pradedant jos statyba ir baigiant svarbiais įvykiais, kurie čia vyko per šimtmečius. Keliautojai apžiūrėjo pilies reprezentacines patalpas, virtuvę ir kitus eksponatus, taip pat užkopė į bokštą, iš kurio atsiveria nuostabūs Nemuno slėnio vaizdai.
Ypatingu išvykos akcentu tapo edukacinė programa. Edukacijos metu darbuotojai dalyvavo veikloje, susijusioje su pilies istorija ir kasdieniu gyvenimu, susipažino su naująja prancūziška virtuve Lietuvos dvaruose XVIII amžiuje, serviravo stalą puotai, svarstė, kokie patiekalai gaminami ir šiandien bei sužinojo, kad puota trukdavo kone visą dieną, o į stalą per penkis kartus būdavo patiekiami net 35 patiekalai.
Po pietų išvykos dalyviai, pakeliui užkopę į vaizdingą Kartupėnų piliakalnį, atvyko į Raudondvario pilies dvarą – renesanso architektūros ansamblį, įsikūrusį Nevėžio ir Nemuno santakoje. Dvaro gidas Andrius papasakojo apie dvaro savininkų – Radvilų, Tiškevičių ir kitų didikų – gyvenimą ir veiklą. Darbuotojai apžiūrėjo dvaro rūmus, parką, oranžeriją, arklides, virtuvę ir kitus pastatus, apsilankė pagrindinio pastato rūsiuose.
Po kultūrinės dalies Utenos DSC naujokų laukė smagios krikštynos.
Išvyka įrodė, jog net ir trumpas pabėgimas iš kasdienybės gali tapti nepamirštama patirtimi ir sutvirtinti tarpusavio ryšius.

Skip to content